روزنامه آسیا-در سبد غذایی مردم، نان شاید مهم‌ترین باشد و از این‎رو توجه به قیمت و کیفیت آن از سوی مدیران و متولیان، یک ضرورت است. در همین‌باره، یک نماینده مجلس از رها شدن مسئله نان از سوی نهادهای مسئول گفت و عنوان کرد: «به نظر من، دولت کنترل کیفیت و قیمت نان را رها کرده است.»

به‌رغم این‌که چندی پیش، سخنگوی سازمان تعزیرات تصریح کرد که هیچ دستورکاری در مورد گران شدن نان وجود ندارد. اما اخبار منتشرشده حاکی از فروش نان با قیمت‌هایی بالاتر از نرخ‌های مصوب در سراسر کشور است و مشخص نیست چرا نرخ مصوب انواع نان که پیش‌تر در واحد‌های نانوایی در معرض دیدم عموم قرار داشت، دیگر دیده نمی‌شود.

در همین خصوص، رحیم کریمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به ایلنا گفت: «دولت سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از بودجه را به آرد تخصیص می‌دهد و این کالا را با قیمتی پایین‌تر از قیمت واقعی در اختیار نانوایان قرار می‌دهد، اما بابت افزایش دستمزد کارگر، اجاره ملک و دیگر هزینه‌ها یارانه‌ای به نانوا پرداخت نمی‌کند و افزایش هزینه‌های یادشده را در تعیین نرخ نان محاسبه نمی‌کند.»

وی افزود: «همچنین نارضایتی نانوایان تنها به پایین بودن نرخ نان خلاصه نمی‌شود. آ‌ن‌ها از این‌که خرید نان به‌واسطه سامانه نانینو انجام می‌شود و برای تعداد خرید روزانه توسط مردم هم محدودیت تعریف شده، ناراضی هستند و این نارضایتی‌هاست که زمینه بروز خطا را فراهم آورده است. با این حال مجلس تأکید دارد که نان باید به پایین‌ترین قیمت ممکن به دست مردم برسد، اما مناسبات نیز باید به گونه‌ای تعریف شود که رضایت هر دو طرف کارفرما و مصرف‌کننده تأمین شود. اما این موضوع به این معنا نیست که در صورت بروز هر گونه تخلفی در فروش نان سازمان‌های نظارتی مداخلات لازم را صورت ندهند.» 

کریمی تصریح کرد: «اگر یک واحد نانوایی قیمت نان را در صورت افزودن کنجد یا سبزیجات به میزان نامتعارف افزایش می‌دهد و یا  نان کنجدی را بدون صف به مشتری می‌فروشد، تخلف کرده است. از سوی دیگر، محمد جلالی، عضو دیگر کمیسیون کشاورزی مجلس در اظهارنظری در این‌باره گفت: «به نظر من دولت کنترل کیفیت و قیمت نان را رها کرده است و حتی وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی بر سر این‌که کدام یک باید بر موضوع نان نظارت داشته باشد، اختلافاتی دارند و در این شرایط نانوایان ناراضی از شرایط سوءاستفاده می‌کنند.»

وی اضافه کرد: «بنابراین این دولت است که باید در شرایط کنونی نظارت بیشتری داشته باشد و اگر قرار است نرخ نان به هر دلیلی متفاوت از نرخ اعلامی از سوی دولت باشد، این تغییر باید با نظارت خود دولت صورت گیرد.»  جلالی همچنین پیشنهاد کرد که قیمت خرید تضمینی گندم در سراسر کشور یکسان نباشد و با توجه به این‌که کیفیت انواع گندمی که در کشور کشت می‌شود متفاوت است، نرخ‌ها بر حسب کیفیت متفاوت باشد./آسیانیوز