آسیانیوز- برداشت‌های متعدد از صندوق توسعه ملی، دیگر رمقی برای آن باقی نگذارده است، صندوقی که قرار بود میراثی برای آیندگان باشد، به منبعی برای تأمین کسری بودجه دولت‌ها بدل شده است. این موضوع واکنش رئیس صندوق توسعه ملی را هم در پی داشته است. او در یادداشتی نوشته است: « این نهال نوپای غرس‌شده برای ثمردهی به نسل آتی، حال بی‌هیچ تغذیه‌ای آن هم در منطقه داغ کویر و زیر تیغِ تیزِ شاخه‌آویزانان و صفِ طویلِ سبدِ میوه‌چینان، تا چه روزی امکان حیات و مانایی دارد؟»

مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی، در یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس به فشارهای متعدد دستگاه‌های دولتی برای تأمین کسری بودجه و حل مشکلات مالی از منابع صندوق توسعه ملی واکنش نشان داده است. وی به درخواست‌های وزرای اقتصاد، نفت، نیرو، کشاورزی، صمت و گردشگری اشاره کرده و گفت که این درخواست‌ها ممکن است از دیدگاه دستگاه‌ها موجه به نظر برسند، اما تأمین مالی این نیازها با مأموریت‌های اصلی صندوق توسعه ملی در تضاد است.

غضنفری با تأکید بر اینکه صندوق توسعه ملی برای نسل‌های آینده تأسیس شده و وظیفه آن حفظ و افزایش ثروت ملی است، به عدم بازپرداخت مطالبات معوق صندوق نیز انتقاد کرد و آن را رفتاری غیرحرفه‌ای دانست که منجر به تأخیر در ایفای وظایف صندوق توسعه ملی می‌شود.

متن توئیت به این شرح است:
ـ وزیر محترم اقتصاد، محل تأمین کمبود بودجه را از منابع صندوق توسعه ملی می‌داند.
‌ـ رئیس محترم سازمان بورس، محل تأمین کمبود توان مالی صندوق تثبیت بازار سرمایه را از منابع صندوق توسعه ملی می‌داند.
‌ـ وزرای محترم نفت و نیرو هم انتظار دارند منابع صندوق توسعه ملی برای رفع ناترازی انرژی صرف شود.
‌ـ وزرای کشاورزی و صمت و گردشگری و معاونت فناوری هم به حق، سهمی طلب می‌کنند. ‌
شاید همه اینها و دیگر دستگاه‌ها درست می‌گویند؛ ولی:
‌۱. درخواست‌های تأمین بودجه، اصولاً در تعارض با مأموریت‌های صندوق است.
‌۲. عدم بازپرداخت مطالبات معوق صندوق توسعه ملی، در زمره رفتارهای حرفه‌ای نبوده و منجر به امهال و اهمال می‌شود.

راستی این نهال نوپای غرس‌شده برای ثمردهی به نسل آتی، حال بی‌هیچ تغذیه‌ای آن هم در منطقه داغ کویر و زیر تیغِ تیزِ شاخه‌آویزانان و صفِ طویلِ سبدِ میوه‌چینان، تا چه روزی امکان حیات و مانایی دارد؟