روزنامه آسیا-فعالان اقتصادی برای فعالیت در زمینه تولید، شاید بیش از هر چیزی نیازمند ثبات اقتصادی هستند، موضوع مهمی که می‌تواند دورنمای روشنی پیش پای تولیدکننده و صنعتگر قرار دهد. این شرایط جز با سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی در مراجع اصلی اقتصاد میسر نیست. در همین‌باره، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی معتقد است: «بانک مرکزی بر تداوم سیاست تثبیت اقتصادی تأکید دارد و رئیس کل بانک مرکزی نیز اخیرا بر آن صحه گذاشت.»

به گزارش آسیا، کوروش پرویزیان در نشست تحلیلی ارزیابی آثار و نتایج سیاست‌های تثبیت اقتصادی طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ گفت: «اخیرا رئیس کل بانک مرکزی مجددا بر تداوم سیاست تثبیت اقتصادی تأکید و بر آن صحه گذاشتند که نشان‌دهنده عزم بانک مرکزی و تأکید آن در ادامه سیاست تثبیت اقتصادی با هدف مهار تورم است.»

وی افزود: «حداقل هشت اقدام مهم از سوی بانک مرکزی در حوزه سیاست پولی دنبال شده که در دو بخش سیاست کنترلی و سیاست پولی اتخاذ شده است. در سیاست پولی بر موضوع حکمرانی و مدیریت ریال، سامانه‌های پرداخت، رمز ارزها و صرافی‌های دیجیتال تأکید شد. همچنین در حوزه تمرکز وجوه دولت و انتقال آن از شبکه بانکی به بانک مرکزی، اقداماتی صورت گرفت و در حوزه سیاست کنترلی تدابیری از جمله کنترل مقداری ترازنامه، مدیریت سپرده‌های قانونی متناسب با وضعیت شبکه بانکی، انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی و گواهی‌ها برای تأمین مالی پروژه‌ها مورد توجه قرار گرفته و سامانه‌دهی اضافه برداشت بانک‌ها نیز در دستور کار است.»

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در پایان خاطرنشان کرد: «بانک مرکزی در پایان ۱۴۰۲ نقدینگی نزدیک به ۲۴ درصد را محقق ساخت و در سال ۱۴۰۳ نیز نقدینگی در کانال ۲۷ درصد بود. از سوی دیگر قانون برنامه هفتم توسعه نیز ابزارهای جدید را نیز پیش بینی کرده و با نامگذاری سال جدید، بانک مرکزی برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده تا به تأمین سرمایه برای تولید کشور کمک کند.»/آسیا نیوز