آسیانیوز- فرش دستباف بیش و پیش از هر چیزی، یک هنر است، با اینهمه این عرصه در جایجای جهان به نام و نماد ایران ثبت شده است. بهرغم عمق و غنای این هنر نزد ایرانیان، آنگونه که شایسته است به این عرصه توجه نشده است. شاید از اینروست که در سالیان اخیر برخی رقبا سعی داشته و دارند تا جای صنعت فاخر فرش دستباف ایران را بگیرند.
در همین بحث، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف با تأکید بر اهمیت و جایگاه والای فرش دستباف، گفت: «مرمت فرش ارزش افزوده بالایی دارد و موجب اشتغالزایی در کشور میشود.»
عبدالله بهرامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تعداد قالیبافان در کشور اظهار کرد: «بر اساس آمارها در حال حاضر کمتر از یک میلیون نفر بافنده در کشور وجود دارد، در حالی که تا سالها قبل این تعداد به بیش از ۲ میلیون نفر میرسید. سال ۱۳۹۲ تعداد بافندگان بیمه شده در کشور ۵۰۰ هزار نفر بود، ولی اکنون به کمتر از ۱۸۵ هزار نفر رسیده است.»
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف تصریح کرد: «ظرفیت تولید در دهه هفتاد ۶ میلیون متر مکعب بود، اما امروز به ۲ میلیون متر مکعب رسیده و به همان نسبت تعداد قالیبافان کاهش پیدا کرده است. فرش دستباف دارای هویتی فرهنگی، هنری و صنعتی فاخر است. فرش دستباف، کالایی است که به دلیل داشتن مزیت نسبی در هر نقطه کشور امکان تولید دارد.»
به گفته وی بیش از ۹۵ درصد تولید فرش دستباف ارزآور است و صادر میشود. رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران درعین حال بر لزوم بازسازی و مرمت فرش دستباف تاکید و خاطرنشان کرد: «در حوزه فرش دستباف رشتههای متنوع و بسیاری در بحث ترمیم، طراحی، بافت و مرمت فرش وجود دارد و بسیاری از کشورها از این محل درآمد قابل توجهی نصیب خود کردهاند.»
به گفته بهرامی، بازسازی و مرمت فرش از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و میتواند به اشتغالزایی در کشور کمک کند.
دیدگاه خود را بنویسید