آسیانیوز- صبح دیروز نشست خبری انجمن سیمان با محوریت همایش و نمایشگاه فن‌آوری‌های نوین در صنعت سیمان که روزهای ١١ و ١٢ دی ماه برگزار خواهد شد، با حضور اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی صنعت سیمان و مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت‌ برگزار کننده نمایشگاه مذکور که بصورت تخصصی در حوزه‌ معدن و صنایع معدنی فعال است، در محل انجمن سیمان برگزار شد.

به گزارش آسیا، در ابتدای این نشست، علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان اظهار کرد: «امیدوار هستیم با کمک فناوری‌های نوین بتوانیم راهکاری اندیشیده تا بر چالش‌های صنعت غلبه کنیم. البته فراموش نکنیم که صنعت سیمان، سال‌ها در تحریم بوده و به دلیل قیمت‌های دستوری از منظر مالی نیز بسیار ضعیف شده است و توان مالی کمی داشته است؛ بنابراین نیاز به ارتقای تکنولوژی و نوآوری در این صنعت کاملاً محسوس است و ما نیز این موضوع را دنبال می‌کنیم.»

وی ضمن اشاره به گذر تاریخی صنعت سیمان، خاطرنشان کرد: «اولین کارخانه سیمان ایران در سال ۱۳۱۲ در جنوب تهران در شهرری توسط شرکت مشهور  در حوزه سیمان به بهره‌برداری رسید. در آن زمان ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ٣٠٠٠ تن بود که امروزه به حدود ٨٩.۶ میلیون تن سیمان، ظرفیت سالانه صنعت سیمان رسیده‌ایم. در حال حاضر ۶۸ کارخانه با ظرفیت ۸۸ میلیون تن در حوزه سیمان خاکستری و ١٠ کارخانه با ظرفیت ۱.۶ میلیون در حال فعالیت هستند.»

این فعال صنفی ـ صنعتی، در تشریح وضعیت هشت ماهه امسال صنعت سیمان، گفت: «نمودارهای تولید در هشت ماهه امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته به خوبی اثر چالش محدودیت‌های برق را نشان می‌دهد؛ ضمن این‌که از آبان ماه با شروع محدودیت سوخت، کاهش تولید نسبت به سال گذشته واضح است؛ هرچند که هنوز اثر این کاهش تولید بر جامعه مشهود نشده است، اما با توجه به روند نزولی ذخایر کلینکر، تداوم این روند محدودیت‌های انرژی، نگران‌کننده است.»

الوندیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به صادرات یادآور شد: «طی سه چهار سال گذشته حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون تومان صادرات داشتیم، ادامه این شرایط، باتوجه به اینکه اولویت صنعت و دولت تأمین نیاز داخل است، ممکن است بازارهای صادراتی را تهدید کند و اکنون هم بازار داخل و بازارهای صادراتی در مخاطره هستند. علیرغم این آسیب‌هایی که تهدیدکننده‌اند، در مقابل برنامه‌هایی هم دارد که بخشی از این موضوع رو تعدیل می‌کند. برنامه اول در حوزه انرژی‌های خورشیدی است که صنعت ورود کرده و در حوزه نیروگاه‌های CHP یا حرارتی‌ها کار می‌کنند؛ طبق آمار، در حوزه انرژی‌های خورشیدی از منظر قوانین مکلف هستیم که ظرف پنج سال پنج درصد مصرف‌مان را خورشیدی نصب کنیم.»

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: «تولید برق از بازیافت حرارتی نیز دیگر برنامه‌ای است که سیمان‌ها می‌توانند برای تامین سوخت مورد نیاز استفاده کنند. اما به دلیل نیاز به سرمایه گذاری سنگین و کمبود یا در واقع نبود توان مالی شرکت‌ها، هنوز اجرایی و نصب نشده است. این حوزه بسیار حوزه جذابی است که هنوز در صنعت سیمان کشور نصب نشده اما در دنیا مورد استفاده است و کشورهایی همچون چین و در هند از بازیافت‌های حرارتی برای تامین برق استفاده می‌کنند.»

این فعال صنعت سیمان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: «یکی از اقدامات مهم، تولید سیمان آمیخته (نوین) است که دارای مزیت بیشتر است؛ چراکه نه‌تنها با انرژی پایین‌تری تولید می‌شوند، بسیار دوام بالایی هم دارند. از طرف دیگر، زیرساخت‌های مهم همچون استانداردها فراهم شده و زیرساخت‌های عرضه در بورس کالا هم فراهم شده است، رایزنی‌ها انجام شده و به تدریج تنوع محصول بالایی را به بورس کالا عرضه خواهیم کرد.»