روزنامه آسیا- روز گذشته، سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه وارد تهران شد و با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود در محل وزارت امور خارجه ایران دیداری خصوصی داشت. بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران به اهمیت این دیدار اشاره کردند. در همین راستا، یکی از محور‌های سفر لاوروف به ایران موضوع هسته‌ای ایران اعلام شد. در این خصوص عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران گفت: «در مورد برنامه هسته‌ای ایران رایزنی داشتیم. تیم‌های کارشناسی و حقوقی در تماس هستند و به آن ادامه خواهیم داد. همان‌طور که بار‌ها اشاره شده، موضع ایران در مورد هسته‌ای روشن است و ما تحت فشار و تهدید مذاکره نخواهیم کرد.»

عراقچی در بخش از سخنانش گفت: «در مورد گفت‌و‌گو‌هایی که با سه کشور اروپایی در ژنو داشتیم، با آقای لاوروف و همکارانشان صحبت کردیم و در مورد این گفت‌و‌گو به آن‌ها توضیح دادیم. در مورد موضوع هسته‌ای، با همکاری و هماهنگی دوستان خود در چین و روسیه حرکت می‌کنیم و مواضع خود را هماهنگ می‌کنیم.. در این دیدار علاوه بر مسائل دوجانبه، در مورد مسائل منطقه‌ای از جمله موضوع فلسطین، لبنان و سوریه نیز رایزنی و گفت‌و‌گو کردیم.»

در سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرانی خود گفت: «در این دیدار در ارتباط با موضوع برجام صحبت کردیم و معتقدیم که ظرفیت دیپلماسی هنوز وجود دارد و باید به صورت مناسب و بدون توسل به زور و تهدید از آن استفاده کرد. به همکاری با ایران در زمینه اقتصادی ادامه می‌دهیم و به دنبال ارتقای تبادلات تجاری بین دو کشور هستیم. ما با طرف ایرانی در هماهنگی هستیم و پویایی فوق‌العاده‌ای در تبادلات تجاری با یکدیگر داریم. همچنین ما سطح فوق‌العاده‌ای از گفت‌و‌گو‌های سیاسی با ایران داریم.»

پیشتر، کیت کلاگ، نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین، در نشستی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفته بود که واشنگتن به دنبال این است که رفتار مسکو را در قبال ایران تغییر بدهد. او حتی گفت که آمریکا می‌تواند با وضع تحریم‌هایی، روسیه را تحت فشار قرار بدهد که در روابطش با ایران تجدید نظر کند. این در حالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین عنوان کرد که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و روند همکاری مسکو و تهران به مسیر روابط روسیه و آمریکا ارتباطی ندارد. در واقع، سفر اخیر لاوروف و گفت‌وگوهای دو طرف را بایستی در چنین شرایطی نگریست و تحلیل کرد./آسیانیوز