روزنامه آسیا-در پی ورود چندین پهپاد روسی به حریم هوایی لهستان، ارتش این کشور با همکاری متحدان ناتو جنگنده‌های اف-۱۶ و اف-۳۵ را برای رهگیری و مقابله اعزام کرد.

به گزارش تسنیم، بامداد چهارشنبه (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) منابع نظامی اوکراین اعلام کردند که چندین پهپاد روسی از نوع «گران-۲» (نسخه روسی شاهد-۱۳۶) پس از پرواز از غرب اوکراین وارد آسمان لهستان شدند. مقصد اصلی این پهپادها شهرهای شرقی لهستان از جمله رزژوف و زاموشچ گزارش شده که نقش کلیدی در انتقال کمک‌های نظامی غرب به اوکراین دارند.

به گزارش رویترز، شمار پهپادهای ورودی دست‌کم سه فروند اعلام شده اما برخی منابع غیررسمی از ورود بیش از ۱۲ فروند سخن گفته‌اند.

طبق گزارش منابع غربی، ارتش لهستان بلافاصله واکنش نشان داد و جنگنده‌های F-16 خود را به همراه هواپیماهای F-35 هلندی و F-16 رومانیایی به پرواز درآورد. سیستم‌های دفاع هوایی زمینی و رادارهای این کشور به حالت آماده‌باش کامل درآمدند و یک هواپیمای AWACS مدل SAAB 340 برای نظارت بر حریم هوایی مستقر شد.  فرماندهی عملیاتی ارتش لهستان اعلام کرد که تمام پروتکل‌های امنیتی فعال شده و فرودگاه‌های اصلی این کشور از جمله فرودگاه بین‌المللی ورشو، مودلین، رزژوف و لوبلین به طور موقت بسته شدند تا امنیت دولتی تضمین شود. دلیل رسمی این تعطیلی‌ها، «فعالیت نظامی برنامه‌ریزی‌نشده» عنوان شده است.

بر اساس گزارش‌های اولیه، دست‌کم سه پهپاد روسی در نزدیکی رزژوف و زاموشچ ساقط شده‌اند، اما ناتو و لهستان تاکنون آمار رسمی منتشر نکرده‌اند.

این حادثه در شرایطی رخ می‌دهد که تنش‌ها میان روسیه و ناتو به دلیل مانورهای مشترک روسیه و بلاروس موسوم به زاپاد در مرز لهستان شدت گرفته است. ورشو اعلام کرده از پنجشنبه مرزهای خود با بلاروس را خواهد بست. رئیس‌جمهور لهستان نیز هشدار داده است این اقدامات می‌تواند مقدمه‌ای برای فعال‌سازی ماده ۵ پیمان ناتو باشد که حمله به یک عضو را حمله به همه تلقی می‌کند./آسیانیوز