روزنامه آسیا-رئیس‌جمهور اوکراین، در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد استقلال این کشور تاکید کرد که کی‌یف خواهان پایان جنگ است، اما حاضر نیست برای دستیابی به صلح، با واگذاری سرزمین‌های خود به روسیه موافقت کند. ما به هیچ قیمتی حاضر نیستیم در برابر روسیه تسلیم شویم.»

اندی برنهام نخست‌وزیر انگلیس و آنتونیو کوستا رئیس شورای اروپا از جمله رهبران و مقام‌های خارجی بودند که برای شرکت در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد استقلال اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی وارد کی‌یف شدند. قرار بود برنهام در نخستین سفر خود به پایتخت اوکراین پس از تصدی سمت نخست‌وزیری، روز دوشنبه ریاست مشترک نشست «ائتلاف داوطلبان» متشکل از حامیان اوکراین را بر عهده بگیرد. ولودیمیر زلنسکی که در میدان مقابل صومعه سنت میخائیل با گنبدهای طلایی در کی‌یف ایستاده بود، گفت: «اوکراین قطعا خواهان صلح است، اما آماده نیست به‌سادگی تسلیم شود.» 

اوکراین بارها درخواست روسیه برای واگذاری بخش باقی‌مانده منطقه شرقی دونباس را که همچنان در کنترل نیروهای روسیه نیست، رد کرده است. زلنسکی گفت: «پذیرش این درخواست پس از چهار سال و نیم جنگ نیز برای متوقف کردن تجاوز روسیه کافی نخواهد بود. ما اجازه نخواهیم داد روس‌ها ابتکار عمل را در دست بگیرند و اروپا و تمام جهان را فریب دهند و این تصور را ایجاد کنند که تنها کافی است ما دونباس را واگذار کنیم تا همه‌چیز خیلی زود پایان یابد.»

گفتنی است مذاکرات صلح به رهبری آمریکا برای پایان پایدار جنگ در اوایل سال جاری میلادی متوقف شد، زیرا اوکراین با درخواست روسیه برای واگذاری مناطق بیشتری از خاک خود مخالفت کرد. درگیری‌ها همچنان در امتداد خط مقدم به طول حدود هزار و ۲۰۰ کیلومتر ادامه دارد./آسیانیوز