روزنامه آسیا_در پی شدت گرفتن تنش‌ها میان روسیه و ناتو، جنگنده‌های لهستان و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به‌منظور حفظ امنیت و حریم هوایی لهستان به پرواز درآمدند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری «تاس»، فرماندهی عملیاتی نیروهای مسلح لهستان اعلام کرده است این اقدام در واکنش به حملات دوربرد روسیه علیه مواضع اوکراینی و با هدف پیشگیری و تأمین امنیت مناطق مرزی با اوکراین صورت گرفته است.
تنش‌ها پس از آن افزایش یافت که «دونالد توسک» نخست‌وزیر لهستان مدعی شد پهپادهای روسی حریم هوایی این کشور را نقض کرده و توسط نیروهای لهستانی و متحدان ناتو رهگیری و سرنگون شده‌اند. در پی این ادعا، ورشو خواستار فعال‌سازی ماده «۴» پیمان ناتو شد؛ ماده‌ای که امکان مشورت و هماهنگی میان اعضا در صورت تهدید امنیت یا تمامیت ارضی یک عضو را فراهم می‌آورد.
ورشو تاکنون هیچ مدرک مستندی در ارتباط با این حمله پهپادی به جوامع بین المللی ارائه نداده است.
وزارت دفاع روسیه تنها چند ساعت پس از این اظهارات نخست وزیر لهستان در بیانیه ای نوشت: هیچ قصدی برای درگیری با هیچ هدفی در قلمرو لهستان وجود نداشت.
«مارک روته» دبیرکل ناتو در ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) به دنبال درخواست ورشو مبنی بر فعال سازی ماده «۴» پیمان این ائتلاف نظامی، آغاز عملیات «نگهبان شرقی» را اعلام کرد.
پس از این ادعاها براساس بیانیه‌ای که در پایگاه خبری ناتو منتشر شده است، کشورهای اسپانیا، انگلیس، ایتالیا و سوئد به عملیات «نگهبان شرقی» (Eastern Sentry) این ائتلاف نظامی با هدف تقویت توان دفاعی در این منطقه، خواهند پیوست.
پس از ادعاهای دولت لهستان مقامات استونی، دانمارک و نروژ نیز اعلام کردند که پهپادهای ناشناسی حریم هوایی این کشورها رو نقض کرده‌اند./آسیانیوز