روزنامه آسیا-در شرایطی که منابع آبی کشور با چالش‌های بسیاری روبه‌روست، کشت فراسرزمینی یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که می‌تواند علاوه بر تأمین امنیت غذایی، از فشار هرچه بیشتر بر منابع آبی کشور جلوگیری کند. در همین راستا، وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که دولت حدود یک میلیون هکتار برای کشت فراسرزمینی هدف‌گذاری کرده است، گفت: «با چند کشور در این زمینه تفاهم نامه امضا کرده‌ایم و کارهای مقدماتی برای شروع کشت فراسرزمینی آغاز شده است.»

غلامرضا نوری قزلجه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیشبرد برنامه کشت فراسرزمینی، اظهار کرد: «آیین نامه کشت فراسرزمینی را بازنگری کرده‌ایم. باید از کشاورزی فراسرزمینی استفاده کنیم، زیرا حدود  ۲۰ درصد مایحتاج و غذایی خود را وارد می‌کنیم. بنابراین بنا داریم تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی ما در کشورهایی که مستعد هستند، درگیر تولید مواد غذایی مورد نیاز کشور شوند و بخشی از محصولات را به ایران منتقل کرده و بخشی را در همان کشورها به فروش برسانند.»

وی ادامه داد: «همکاری با ۵-۴ کشور را به طور جدی در دستور کار داریم که کارها را شروع کرده و مقدمات خوبی فراهم شده است. در سفرهای اخیر، تفاهم‌نامه داشتیم و کار پیشرفت کرده است و امیدواریم کشت فراسرزمینی در این کشورها زودتر آغاز شود. کشت فراسرزمینی را فرصتی برای صدور خدمات فنی مهندسی خود می دانیم تا صاحبان سرمایه، فارغ‌التحصیلان و کشاورزان حرفه‌ای ما در سایر کشورها مشغول شده و انتقال تکنولوژی انجام داده و بخشی از محصول را به کشور منتقل کرده و بخشی را در آن‌جا بفروشند.»/آسیانیوز