روزنامه آسیا-مدیرکل حج و زیارت استان قم با بیان اینکه سازمان حج و زیارت هیچ‌گونه برنامه‌ای برای اعزام کاروانی زائران در ایام اربعین ندارد، گفت: قیمت بلیت پرواز اربعین هنوز نهایی نشده است، نرخ‌های اعلام‌شده رسمی نیست.

به گزترش تسنیم-اسماعیل رستمی در قم، با اشاره به نرخ بلیت پروازهای اربعین اظهار کرد: چندی پیش خبری به‌نقل از دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی منتشر شد مبنی بر اینکه نرخ بلیت پرواز تهران به نجف 18 میلیون تومان و برای شهرهای شرقی کشور از جمله مشهد، زاهدان و کرمان حدود 22 میلیون تومان خواهد بود، این نرخ‌ها مربوط به بازه زمانی 17 تا 27 مرداد، یعنی ایام اوج سفرهای اربعین است.

وی گفت: تعیین نرخ بلیت به‌عهده وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری که زیرمجموعه این وزارتخانه محسوب می‌شود است. روز گذشته وزارت راه اعلام کرد که نرخ اعلام‌شده توسط انجمن شرکت‌های هواپیمایی، نرخ مصوب نیست و قرار است نرخ رسمی توسط این وزارتخانه اعلام شود، بنابراین احتمال کاهش قیمت‌ها وجود دارد و باید منتظر اعلام رسمی نرخ بلیت از سوی اداره‌کل ارتباطات مردمی وزارت راه و شهرسازی باشیم.

مدیرکل حج و زیارت استان قم درباره نقش ستاد حج در تسهیل سفر زائران اربعین بیان کرد: سازمان حج و زیارت، به‌عنوان متولی سفرهای زیارتی خارج از کشور، در ایام اربعین برنامه‌ای برای اعزام کاروانی زائران به عتبات ندارد، دلیل آن نیز تراکم جمعیت زائران در کشور عراق و افزایش نرخ اسکان در هتل‌هاست که شرایط اعزام گروهی را دشوار می‌سازد.

وی ادامه داد: در این ایام، تنها برنامه‌ریزی‌ها در قالب ستاد اربعین صورت می‌گیرد که زیر نظر وزارت کشور فعالیت می‌کند، سازمان حج و زیارت نیز یکی از اعضای این ستاد است. فعالیت سازمان در این زمینه محدود به ثبت‌نام زائران انفرادی در سامانه سماح است. زائرانی که قصد شرکت در پیاده‌روی اربعین را دارند، از طریق این سامانه ثبت‌نام می‌کنند و تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند، هزینه‌ای بابت بیمه پرداخت می‌شود و سازمان حج تنها در این چارچوب نقش ایفا می‌کند.

رستمی ضمن تأکید بر اینکه سازمان حج و زیارت هیچ‌گونه برنامه‌ای برای اعزام کاروانی زائران در ایام اربعین ندارد، تصریح کرد: گاهی برخی شرکت‌ها، افراد یا گروه‌ها، اقدام به سازماندهی زائران به‌صورت گروهی می‌کنند، ما این شرکت‌ها را شرکت‌های آزادبر می‌نامیم، تحت نظارت سازمان حج و زیارت نیستند و عمدتاً در قالب فعالیت‌های گردشگری عمل می‌کنند، به‌عبارتی، افرادی به‌صورت مستقل گروه‌های 20 تا 100 نفره را برای سفر اربعین ثبت‌نام و اعزام می‌کنند.

مدیرکل حج و زیارت استان قم ابراز کرد: در این سفرها، مشکلات زیادی از جمله افزایش ناگهانی هزینه‌ها در طول سفر و نبود پوشش بیمه‌ای برای زائران به‌وجود می‌آید، در صورت بروز حادثه، کسی پاسخگو نخواهد بود، این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی ما در حوزه نظارت و ساماندهی زائران اربعین است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا حضور نمایندگان ستاد حج در کارگروه‌ها می‌تواند در کنترل قیمت‌ها مؤثر باشد یا خیر، افزود: سازمان حج و زیارت هیچ نقشی در تعیین قیمت بلیت‌ها ـ چه هوایی و چه زمینی ـ ندارد، مسئول مستقیم این موضوع وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری است.

رستمی اعلام کرد: ما در ستاد اربعین که زیر نظر وزارت کشور فعالیت می‌کند، وظایف ذاتی خود را دنبال می‌کنیم و تلاش فراوانی برای تسهیل امور زائران انجام می‌دهیم./آسیانیوز