روزنامه آسیا-انتقادات جسته و گریخته ترامپ به پوتین را نمیتوان به حساب شکرآب شدن روابط این دو دانست. این انتقادات در زمره پرگوییهای رئیسجمهور آمریکاست که تلاش دارد چهرهای ضدجنگ و کشتار از خود بروز دهد، چهرهای که بتواند برای او یک جایزه نوبل به ارمغان آورد.
به گزارش شرق،«به خانه میروم و به همسرم میگویم امروز با پوتین صحبت کردم و گفتوگوی بسیار خوبی بود و او میگوید: جدی؟ همین الان یک شهر دیگر در اوکراین بمباران شده.» این جملاتی است که دونالد ترامپ عصر دوشنبه در ملاقات با مارک روته دبیرکل ناتو به زبان آورد تا به واسطه آن دلخوری خود را از پوتین اعلام کند. او در همین جلسه به رئیسجمهور روسیه برای رسیدن به توافق با اوکراین ۵۰ روز فرصت داد و گفت در صورتی که در این مدت کمتر از دو ماهه، توافقی صورت نگیرد «تعرفههای صد درصدی» برای روسیه در نظر گرفته خواهد شد. به نظر میرسد که ترامپ در صدد است تا پوتین را تا حدی تنبیه کند؛ اما مایل نیست او را تحت فشاری واقعی برای پایان جنگ بگذارد و دوست قدیمیاش را آزرده خاطر کند.
ترامپ در حالی که مدتی است بحث بر سر ارسال سلاح به اوکراین پررنگ شده، اعلام کرد از طریق اروپا دست به ارسال تسلیحات به کییف میزنند. پیش از این رسانهها از امکان ارسال پاتریوت گفته بودند و هزینه خرید این موشکها به دوش کشورهای اروپایی حامی زلنسکی میافتد.
پیش از دیدار ترامپ و دبیرکل ناتو، فرستاده ویژه دولت آمریکا در مورد اوکراین؛ وارد کییف شده بود و گمانهزنیها نشان از آن داشت که واشنگتن ممکن است در سیاست خود در قبال جنگ روسیه و اوکراین تجدید نظری اساسی کند. این تغییر به معنای خالی کردن پشت پوتین و افزایش حمایت از زلنسکی حتی نظر جمهوریخواهان سنا را هم همراه خود داشت. اما آنچه که احتمالا با پول اروپاییها نصیب اوکراین میشود پاتریوت است؛ پدافندی پیشرفته و ساخت ایالات متحده که میتواند موشکهای بالستیک و کروز را رهگیری یا سرنگون کند. جالب است بدانید که حتی هنوز مشخص نیست که دونالد ترامپ چه تعداد پاتریوت به اوکراین خواهد فرستاد. رئیسجمهور آمریکا پیش از اینکه تصمیم به ارسال دوباره پدافند به اوکراین را بگیرد، اعلام کرده بود قصد دارد تا ارسال برخی سلاحها به این کشور را متوقف کند. بعد از این تصمیم او با زلنسکی و پوتین گفتوگویی تلفنی داشت و ظاهرا در مورد روسیه اوضاع آنقدر خوب پیش نرفت که روی تصمیمش در مورد عدم فروش سلاحهای پیشرفته جدید به اوکراین باقی بماند.
ترامپ در مورد روسیه و اوکراین سیاست همیشگی خود را پیش گرفته و با اظهارنظرهای عجیب و متناقض تلاش دارد تا غافلگیری به بار آورد. او در حالی روز دوشنبه حتی حاضر نشد در مورد تحریم روسیه اظهار نظر کند که رسانهای چون آکسیوس از قول منابع آگاه گفته بود آمریکاییها روز ۱۴ جولای تغییر سیاست خود در قبال اوکراین را اعلام میکنند. با این حال آنچه از ترامپ شنیدیم کمتر نکته تازهای داشت و نشان داد نه تنها سیاست واشنگتن همان سیاست هفتههای گذشته است؛ بلکه ترامپ کماکان برای مسکو دوستی وفادار محسوب میشود. در واقع انتقادات جسته و گریخته ترامپ به پوتین را نمیتوان به حساب شکرآب شدن روابط این دو دانست. این انتقادات در زمره پرگوییهای رئیسجمهور آمریکاست که تلاش دارد چهرهای ضدجنگ و کشتار از خود بروز دهد، چهرهای که بتواند برای او یک جایزه نوبل به ارمغان آورد./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید