آسیانیوز- در سالیان اخیر و در ادبیات اقتصادی ما، هیچ واژهای همچون «ناترازی» اینطور به تکرار و تأکید گفته و شنیده نشده است. از اینرو شاید بتوان گفت ناترازی همچون شبحی کلیت اقتصاد را دربرگرفته است، از ناترازی دخلوخرج دولت، تا ناترازی انرژی و بانکی، همه و همه نشانه و نمادی از کاربست سیاستهایی است که مدتهاست اعمال شده و امروز نتایج ویرانگر خود را عیان کرده است.
در همین راستا، وزیر اقتصاد گزارشی از وضعیت اقتصاد و مشکلات موجود را به مجمع مصلحت نظام ارائه کرد. عبدالناصر همتی در جلسه با اعضای مجمع تشخیص مصلحت گفت: «اصلاح اقتصاد نیاز به زمان دارد و به جای تغییرات ناگهانی و شوکآور، بایدبه تدریج مشکلاتی مثل کسری بودجه، ناترازیها و دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد را حل کنیم.»
عبدالناصر همتی در یادداشتی در یکی از شبکههای اجتماعی فضای مجازی درباره این دیدار نوشت: «به دعوت مجمع تشخیص مصلحت نظام، گزارش تحلیلی از وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی و عوامل مؤثر بر وضعیت جاری متغیرهای کلان اقتصادی برای اطلاع اعضای محترم مجمع ارائه کردم.» در ادامه یادداشت همتی آمده است: «مشکل اصلی اقتصاد ما، شیوه مدیریت و حکمرانی اقتصادی است. نمود حکمرانی در ناترازی، کسری بودجههای سالانه و تورم بالا و خود تداومبخش است.»
وزیر اقتصاد در ادامه یادداشت خود آورده است: «اصلاح یکباره ناترازی ها نه امکانپذیر است و نه ضروری است. مشخص کردن ناترازیهای عمده و اصلاح تدریجی آنها میتواند مسیر حرکت از یک تعادل دربرگیرنده رشد پایین و تورم بالا به یک تعادل بهتر را هموار کند. اولویت با اصلاح چند ناترازی جدی است که زمینهساز بازگشت اقتصاد به مسیر تعادلی را فراهم خواهد کرد. این اصلاحات الزاما قیمتی نمیتواند باشد.»
همتی در ادامه نوشته است: «اصلاح اقتصاد نیاز به زمان دارد. به جای تغییرات ناگهانی و شوکآور، بایدبه تدریج مشکلاتی مثل کسری بودجه، ناترازیها و دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد را حل کنیم. برای بهبود اقتصاد، علاوه بر حذف رانتها، میبایست فضای کسبوکار را رقابتی و با بهبود تعاملات بینالمللی، انتظارات را مدیریت کرده و برای سرمایهگذاری جذاب کنیم.»
در پایان یادداشت وزیر اقتصاد آمده است: «امید است که با برنامههای در دست اقدام، اقتصاد ملی پیشبینیپذیرتر شده و سرمایههای بیشتری برای تأمین رشد اقتصادی به کار گرفته شود.»
دیدگاه خود را بنویسید